Скандалът  За фрапиращия натиск, оказан върху доц. Хазърбасанов, един от най-известните

...
Скандалът  За фрапиращия натиск, оказан върху доц. Хазърбасанов, един от най-известните
Коментари Харесай

Докъде стигнаха проверките по скандала с Правителствената болница...

Скандалът 

 

За фрапиращия напън, оказан върху доцент Хазърбасанов, един от най-известните освен у нас, само че и в чужбина кардиолози,. Всъщност става въпрос за сигнали до няколко институции за корупционни практики в Отделението по съдова хирургия, изпратени през октомври 2023 година Сигналът е подаден от доцент Хазърбасанов, само че вместо да докара до секване на порочната процедура, болница “Лозенец ” образува инспекция против кардиолога и прикрива злоупотребата за над 300 хиляди лв.. Медици от болничното заведение споделиха пред ФрогНюз, че настоящето управление в лицето на доктор Христо Стоянов, е споменавало, че има поддръжката на значими хора от Президентството. Внезапно преди дни, до момента в който доцент Хазърбасанов е в отпуск по здравословни аргументи, на негово място е назначен краткотрайно изпълняващ длъжността. 

 

Министерството на здравеопазването образува, откакто за сигнала стартира да се шуми преди дни. От институцията обясниха за ФрогНюз, че инспекцията е предоставена на “Вътрешен одит ”. Не е ясно обаче на кои чиновници е предоставена тази инспекция. Съгласно заповедта на здравния министър, тя би трябвало да завърши до 26 февруари.

Свързахме се и с ИА “Медицински контрол ”, с цел да разберем дали организацията е наясно с проблема. Очакваме отговор от тяхна страна.

 

Писмото на медиците от държавната болница бе изпратено и до здравната комисия в Народно заседание. Пред медията ни доктор Александър Симидчиев, който е неин член, съобщи пред медията ни, че въпросният скандал не е бил обсъждан на съвещанията до този миг и за писмото не се знае. Всичко се свежда до ръководителя на здравната комисия - Костадин Ангелов от ГЕРБ, който би трябвало да реши дали писмото да бъде включено в дневния ред на депутатите. Направихме опит да се свържем и с него, само че той бе несполучлив. 

 

Справка в уеб страницата на Народното събрание демонстрира, че здравната комисия би трябвало да заседава на следващия ден, само че в дневния й ред е включва само разискване на Закона за здравното обезпечаване. Кога, а и дали въобще този въпрос ще попадне на вниманието на депутатите - следва да забележим. Предстои още да разберем какво тъкмо ще създаде инспекцията на здравното министерство и дали ще има оставки. 

 

ФрогНюз

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР